• Εγγραφή

Home  //  Δραστηριότητες της Εκκλησίας

 

Νεολαία
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 18:56

alt

Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί. Τούτα δε τα σημεία θα παρακολουθούν εκείνους που πίστεψαν: Στο όνομά μου θα βγάζουν δαιμόνια· θα μιλούν καινούργιες γλώσσες· θα πιάνουν φίδια· και αν κάτι θανάσιμο πιουν, δεν θα τους βλάψει· θα βάζουν τα χέρια επάνω σε αρρώστους, και θα γιατρεύονται. Ο μεν Κύριος, λοιπόν, αφού τους μίλησε, αναλήφθηκε στον ουρανό, και κάθησε στα δεξιά τού Θεού. Και εκείνοι, αφού βγήκαν έξω, κήρυξαν παντού, ενώ ο Κύριος συνεργούσε, και βεβαίωνε το κήρυγμα με τα θαύματα που επακολουθούσαν (Μάρκ. 16:15-20). Αμήν.

Η εντολή του κυρίου είναι σαφέστατη προς τους μαθητές του, κατ' επέκταση και σε εμάς σήμερα. Ίσως κάποιος να πει πως εγώ δεν είμαι απόστολος, δεν είμαι κήρυκας του ευαγγελίου, δεν έχω κάποια διακονία από τις πέντε (Eφεσ. 4:11-12).

Μέσα στη λατρεία της εκκλησίας της Καινής Διαθήκης, υπάρχουν οι θυσίες του λαού όπως και στην Παλαια Διαθήκη. Σήμερα οι θυσίες είναι διαφορετικές, δεν έχει να κάνει με ζώα αλλά με ανθρώπους. Αυτό άλλαξε από εκείνη την ευλογημένη μέρα που ο Ιησούς Χριστός πήρε τη θέση του προβάτου και θυσιάστηκε αυτός, γιατί όπως μας φανερώνει ο απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή ότι είναι αδύνατον αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρεί αμαρτίες (Eβρ. 10:4) και αυτή η θυσία σκοπό είχε να πάρει όλες τις αμαρτίες του κόσμου (κατά Ιωαν. 1:29), έγινε όμως η θυσία έξω από την πύλη της Ιερουσαλήμ στο Γολγοθά.

Μας γράφει λοιπόν ο απόστολος Παύλος ότι: Γι' αυτό και ο Ιησούς, για να αγιάσει τον λαό διαμέσου τού δικού του αίματος, έπαθε έξω από την πύλη. Ας εξερχόμαστε, λοιπόν, σ' αυτόν έξω από το στρατόπεδο, φέρνοντας τον ονειδισμό του (Eβρ. 13:12-13). Μας καλεί λοιπόν όλους εμάς να βγούμε έξω από το στρατόπεδο, δηλαδή έξω από την εκκλησία να φέρουμε τον ονειδισμό του Κυρίου, δηλαδή να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που ζουν μακριά από τον Χριστό μέσα στο σύστημα του κόσμου στην αμαρτία και ότι αυτό συνεπάγεται, ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες τους και αναστήθηκε για την δικαίωση τους, πήρε τις θλίψεις τους, τις ασθένειες τους, επάνω στο σταυρό του Γολγοθά.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος διαφυγής από την αμαρτία από τις ασθένειες της ψυχής και του σώματος. Αυτό το άγγελμα προς τον κόσμο αναφέρεται ως θυσία αινεσεως μέσα στο λόγο του θεού: Διαμέσου αυτού, λοιπόν, ας προσφέρουμε πάντοτε θυσία αίνεσης στον Θεό, δηλαδή, καρπόν από τα χείλη μας, που ομολογούν το όνομά του (Εβρ. 13:15). Βέβαια αναφέρονται και άλλες ενέργειες της εκκλησιάς ως θυσίες προς τον Θεον όπως είναι π.χ Μάλιστα, μη λησμονείτε την αγαθοεργία και τη μεταδοτικότητα· επειδή, σε τέτοιες θυσίες ευαρεστείται ο Θεός (Εβρ. 13:16).

Οι περισσότερες πνευματικές πλέον θυσίες γίνονται μέσα στην εκκλησία, η ομολογία όμως είναι μια θυσία που γίνεται έξω από την εκκλησία . Γι' αυτό το λόγο και η εκκλησία μας θέλοντας να προσφέρει αυτή τη θυσία ενώπιον του Πατέρα του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, βγαίνει κάθε Πέμπτη και Κυριακή σε διάφορα μέρη της πόλης μας αλλά και σε όλη την Β. Ελλάδα, όπου αν χρειάζεται και ομολογεί το όνομα του Κυρίου.

Βλέπουμε ότι αγγίζονται πλήθη από τον λόγο του Θεού. Βέβαια ο ονειδισμός υπάρχει πάντοτε και είναι φυσικό κατά τον λόγο του Θεού: Να θυμάστε τον λόγο, που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα έθεσαν υπό διωγμό, θα θέσουν υπό διωγμό και σας· αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας (κατα Ιωαν. 15:20).

Ζητάμε τις προσευχές σας ώστε ο Κύριος να δίνει λόγια δια Πνεύματος Αγίου και να κάνει μεγάλη σωτηρία στην πόλη μας και στη χώρα μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 23:53
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα679
mod_vvisit_counterΕχθές426
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1105
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1987
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα10056
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις994489

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.