• Εγγραφή

Home  //  Νέα  //  Ο Χριστός αναστήθηκε

 

Ο Χριστός αναστήθηκε
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 16:14

 Edafia (278)Όλος ο κόσμος γιορτάζει το Πάσχα και μάλιστα με αρνιά στη σούβλα, με κόκκινα αυγά και πολλά άλλα τέτοια. Γιορτάζουν όλοι την ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η οποία είναι ένα μοναδικό γεγονός σε όλη την οικουμένη. Όλοι χαιρετούν αυτές τις ημέρες λέγοντας «Χριστός ανέστη» και παίρνουν την απάντηση «Αληθώς ανέστη».

 
Η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, λέγεται και Πάσχα. Πάσχα είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει Πέρασμα -Έξοδος.
 
Το Πάσχα αναφέρεται στην έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο, όπου ήσαν σκλάβοι επί τετρακόσια ολόκληρα χρόνια και δούλευαν στο Φαραώ φτιάχνοντας πλίθρες όλη την ημέρα.
 
Το Χριστιανικό Πάσχα, όλος ο κόσμος εορτάζει την έξοδο των αμαρτωλών από κάθε έθνος και φυλή και λαό και γλώσσα μέσα από την αμαρτία και την καταδυνάστευση του διαβόλου, δια της θυσίας του Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, και δια της αναστάσεώς Του.
 
Η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποδεικνύει ότι η θυσία Του επάνω στο σταυρό του Γολγοθά έγινε δεκτή και αντικατέστησε όλες τις θυσίες που πρόσφεραν μέχρι τότε οι Εβραίοι για τις αμαρτίες τους, αρνιά, μοσχάρια, τράγους, περιστέρια, τρυγόνια και διάφορα άλλα τέτοια.
 
Τώρα, με μια θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, μπορούμε να μπούμε στα άγια των αγίων του ουρανού και να παρουσιασθούμε μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα.
 
Βγήκαμε από την Αίγυπτο της αμαρτίας, αναγεννηθήκαμε, γίναμε παιδιά του Θεού και παίρνουμε τη Θεία Κοινωνία κάθε Κυριακή, καταγγέλλοντας το θάνατο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι έγινε για τις δικές μας αμαρτίες.
 
Ένα ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: ο αναγεννημένος Χριστιανός δεν πρόκειται να ξαναμαρτήσει; Ο αναγεννημένος Χριστιανός μπορεί να αμαρτήσει, αλλά δεν αμαρτάνει εκούσια και συστηματικά.
 
Ο Ιωάννης γράφει στην Επιστολή του: «Εξεύρομεν ότι πας ο γεννηθείς εκ του Θεού, δεν αμαρτάνει, αλλ’ όστις εγεννήθη εκ του Θεού φυλάττει εαυτόν και ο πονηρός δεν εγγίζει αυτόν». Α΄ Ιωάννου ε΄:18. Τι σημαίνει «δεν αμαρτάνει»; Σημαίνει ότι δεν μένει στην αμαρτία όπως όλος ο κόσμος μένει στην αμαρτία, όπως το γουρούνι μέσα στη λάσπη.
 
Ο Χριστιανός είναι πρόβατο του Χριστού και δεν μπορεί να μένει μέσα στη λάσπη ούτε να πίνει βρώμικο νερό. Αν κατά λάθος λερώσει το ποδαράκι του σε κάποιο λασπόνερο, τρέχει και το σκουπίζει όπου μπορεί για να το καθαρίσει. Ο ίδιος ο απόστολος ο Ιωάννης γράφει: «...ταύτα σας γράφω δια να μην αμαρτήσητε.
 
Και εάν τις αμαρτήση, έχομεν παράκλητον προς τον Πατέρα, τον Ιησού Χριστόν τον δίκαιον, και Αυτός είναι ιλασμός περί των αμαρτιών ημών...» Α΄ Ιωάννου β΄:1-2. Μπορεί λοιπόν ο αναγεννημένος Χριστιανός να αμαρτήσει συμπτωματικά, είτε από άγνοια, είτε από αδυναμία ή από παγίδα.
 
Τότε, όμως, πάλι ζητάει το αίμα του Ιησού Χριστού να τον καθαρίσει και να λευκάνει το ιμάτιό του και συνεχίζει την καθαρή και αγία ζωή του. Το Πάσχα για μας τους Χριστιανούς είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος μας βγάζει από τα αδιέξοδά μας, μας ελευθερώνει από τη θλίψη μας, ομορφαίνει με τη γλυκύτητα Του τη ζωή μας και μας εμπνέει να ακολουθήσουμε το δρόμο Του.
 
Έτσι, δεν γινόμαστε πλέον σκλάβοι του σατανά μέσα στον κόσμο της αμαρτίας. Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Κορινθίους: «Καθαρίσθητε λοιπόν από της παλαιάς ζύμης δια να είσθε νέον φύραμα καθώς είσθε άζυμοι.
 
Διότι το Πάσχα ημών εθυσιάσθη υπέρ ημών ο Χριστός, ώστε ας εορτάζωμεν, ουχί με ζύμην παλαιάν, ουδέ με ζύμην κακίας και πονηρίας, αλλά με άζυμα ειλικρινείας και αληθείας». Α΄ Κορινθίους ε΄:7-8
 
Η εορτή του Πάσχα για τον αναγεννημένο και σωσμένο Χριστιανό, δεν είναι απλά μια φορά το χρόνο, αλλά είναι καθημερινή, και ιδιαίτερα κάθε Κυριακή όλοι οι πιστοί του Κυρίου παίρνουν από τη Θεία Κοινωνία και λαβαίνουν το σώμα και το αίμα του Ιησού Χριστού, ενθυμούμενοι το μεγάλο έργο που έκανε ο Ιησούς Χριστός γι’ αυτούς με το θάνατό Του, βγάζοντας τους μέσα από τον κόσμο της αμαρτίας.
 
Εφ. "Χριστιανισμός" Μάιος 2013
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016 00:20
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 50 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα728
mod_vvisit_counterΕχθές426
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1154
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1987
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα10105
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας10224
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις994538

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.