• Εγγραφή

Home  //  Πολυμέσα  //  Άρθρα  //  άρθρα  //  Ο Ιησούς Χριστός και Ανεστημένος και Ζωντανός

 

Ο Ιησούς Χριστός και Ανεστημένος και Ζωντανός
PDF
Εκτύπωση
E-mail
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 21:26

 Αποτέλεσμα εικόνας για τρεις σταυροι αναστημενος χριστοσ

 

 Βεβαιότητες της αναστημένης ζωής

«…αποδείχθηκε Υιός τού Θεού με δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα της αγιοσύνης, με την ανάσταση από τους νεκρούς…» (Ρωμαίους 1:4)

Ο Χριστιανισμός επικεντρώνεται σε ένα ιστορικό πρόσωπο που έζησε, πέθανε και αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αυτή η αλήθεια είναι το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία επειδή μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία, μέσα από την πίστη στο πρόσωπο αυτό, όπως διαβάζουμε, «αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς» (βλ. Ρωμαίους 10: 9-10). Η ανάσταση του Χριστού, με τη σειρά της, σημαίνει την απόδειξη, εκπλήρωση και εφαρμογή πλήθους από άλλες επαγγελίες και Πνευματικές ευλογίες, όπως…

Απόδειξη της αγάπης του Θεού

Ο Ιησούς κατέδειξε την τέλεια αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο με το θάνατό Του πάνω στο σταυρό και την ανάστασή Του, όπως υποσχέθηκε, «Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι μέσα στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός τού ανθρώπου για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (βλ. Ιωάννης 3:14-16).

Δικαίωση για τον αμαρτωλό

Διαβάζουμε στη Γραφή ότι ο Θεός δεν θέλει το θάνατο του αμαρτωλού «αλλά να επιστρέψει ο ασεβής από τον δρόμο του, και να ζει» (Ιεζεκιήλ 33:11). Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε ότι, «Ο Κύριος… ουδόλως θέλει αθωώσει τον ασεβή…» (Ναούμ 1:3). Και, αν οι δύο αυτές διακηρύξεις του Θεού μοιάζουν καταρχήν να οδηγούν σε ένα λογικό αδιέξοδο, η ανάσταση του Χριστού αποδεικνύει ότι ο Θεός βρήκε τον τρόπο να δικαιώσει τον ασεβή μέσα από την πίστη στον Ιησού Χριστό, «…ο οποίος παραδόθηκε εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, και αναστήθηκε εξαιτίας της δικαίωσής μας» (Ρωμαίους 4:25) και «ο οποίος έδωσε τον εαυτό του αντίλυτρο για χάρη όλων» (Α’ Τιμόθεο 2:6). 

Η αποστολή του Αγίου Πνεύματος

Επειδή ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς έγινε δυνατή η εκπλήρωση της υπόσχεσης Του ότι θα στείλει τον «άλλο Παράκλητο» το Άγιο Πνεύμα στους πιστούς του: «Εγώ, όμως, σας λέω την αλήθεια σας συμφέρει να αναχωρήσω εγώ επειδή, αν δεν αναχωρήσω, ο Παράκλητος δεν θάρθει σε σας αλλά, αφού αναχωρήσω, θα τον στείλω σε σας…» (βλ. Ιωάννης 16: 7-16, Πράξεις 2).

Μεσιτεία για όλους τους πιστούς

Με το σώμα της αναστάσεώς Του, ο Ιησούς Χριστός ζει, καθισμένος στα δεξιά του Πατέρα Θεού και μεσιτεύει για όλους τους πιστούς αυτή τη στιγμή «Γι’ αυτό, μπορεί και να σώζει ολοκληρωτικά αυτούς που προσέρχονται στον Θεό διαμέσου αυτού, ζώντας πάντοτε για να μεσιτεύσει για χάρη τους» (Εβραίους 7:25) και «Ο Χριστός είναι αυτός που πέθανε, επιπλέον δε και αναστήθηκε, ο οποίος και είναι στα δεξιά τού Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας» (Ρωμαίους 8:34, βλ. κ. Α’ Ιωάννη 2:1).

Καθημερινή νίκη κατά της αμαρτίας

Η ανάσταση διαβεβαιώνει τον πιστό ότι μπορεί να έχει μια (υπερφυσική) νίκη επί της αμαρτίας στην καθημερινή του ζωή. Λόγω της ταύτισης του πιστού με το ζωντανό Χριστό, ο αναστημένος Χριστός κάνει διαθέσιμη τη δύναμη της ανάστασής Του για να ζήσουμε νικηφόρα τη Χριστιανική ζωή: «Συνταφήκαμε, λοιπόν, μαζί του διαμέσου του βαπτίσματος στον θάνατο, ώστε, καθώς ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς με τη δόξα τού Πατέρα, έτσι κι εμείς να περπατήσουμε σε μια νέα ζωή» (Ρωμαίους 6:4, βλ. κ., Φιλιππησίους 3:10, Α’ Ιωάννου 5:4-5).

Βεβαιότητα της ανάστασης του πιστού

Επειδή ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς, όλοι όσοι πιστεύουν σε Αυτόν, έχουν τη βεβαιότητα της δικής τους ανάστασης πέραν (ή πριν) από τον τάφο. Ο Ιησούς υποσχέθηκε στους μαθητές Του ότι επρόκειτο να τους προετοιμάσει μια θέση στο σπίτι του Πατέρα Του: «Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ» (Ιωάννης 14:2-3). Σύντομα, το ίδιος ο αναστημένος Κύριος Ιησούς θα επιστρέψει για να συγκεντρώσει τους πιστούς: «Επειδή, αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, αυτούς που κοιμήθηκαν με πίστη στον Ιησού, θα τους φέρει μαζί του» (βλ Α’ Ιωάννη 3:2-3, Α’ Θεσσαλονικείς 4:14-18).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Μάιος 2017 21:36
 

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

translate

Greek Albanian English Romanian

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
     Προσευχή:10-11πμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:11-12πμ
Δευτέρα
     Προσευχή:7-8μμ
     Μάθημα  :8-9μμ
Τετάρτη
     Προσευχή:7-8μμ
     Κήρυγμα ευαγγελίου:8-9μμ
         Είσοδος Ελεύθερη
 

 

Προσευχή

 

"Κύριε, να τα χέρια μου. Ας μην αγγίξουν ποτέ κάτι που θα Σε ντρόπιαζε.
 
Να τα πόδια μου. Τα αφιερώνω σ' Εσένα. Ας μην πάνε ποτέ εκεί όπου Εσύ δεν θα πήγαινες.
 
 Κύριε, να τα μάτια μου. Ας μην κοιτάξουν ποτέ σε κάτι που θα λυπούσε το 'Αγιο Σου Πνεύμα.
 
 Τα αυτιά μου ας μην ακροαστούν ποτέ κάτι που θα ντρόπιαζε το Όνομά Σου.
 
Το στόμα μου ας μην ανοίξει ποτέ για να πει μια λέξη που δεν θα ήθελα ν' ακούσεις.
 
 Ο νους μου ας μην κρατήσει ποτέ ούτε μια σκέψη ή φαντασία που θα μείωνε την αίσθηση της παρουσίας Σου."
 
"Κύριε, κάνε με έναν άνθρωπο κατά την καρδιά Σου".

Συνδεμένοι Επισκέπτες

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
mod_vvisit_counterΣήμερα1168
mod_vvisit_counterΕχθές177
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1622
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα1567
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα7580
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήνας8897
mod_vvisit_counterΣυνολικές επισκέψεις908856

Μην ξεχνάς πως...

Η πίστη είναι το μέσον που μεταβάλλει

το όραμα σε πραγματικότητα,

την αποκάλυψη σε γεγονός,

την εμπιστοσύνη σε εκπλήρωση,

την επιθυμία σε πείρα

και το αόρατο σε ορατό.